Consumul de hrișcă aduce multiple beneficii pentru sănătatea omului:

Îmbunătățește controlul glicemiei din sânge

Fiind o sursă bună de fibre dietetice, hrișca are un indice glicemic de nivel mic spre mediu, ceea ce înseamnă că includerea acesteia în hrană este legată de o creștere lentă și graduală a glicemiei din sânge. De fapt, studiile efectuate pe oameni, care au folosit hrișcă în alimentația lor, au arătat o glicemie mai scăzută în cazul bolnaviilor care suferă de diabet. Suport pentru rezultatele acestor studii a fost găsit și în studiile efectuate pe șobolanii diabetici, care au scos în evidența faptul că o componentă aflată în hrișcă (d-chiro-inositol) poate fi utilă în tratarea diabetului. Un alt studiu a indicat că extractele din tărâța de hrișcă pot să aibă un efect inhibitor asupra digestiei sucrozei. Sucroza reprezintă o altă denumire a zahărului obișnuit. Toate aceste proprietăți fac din acest aliment o alegere foarte bună și sănătoasă atât pentru bolnavii de diabet, cât și pentru orice persoană care vrea să se asigure de un control îmbunătățit al echilibrului glicemiei din sânge.

 

Este de ajutor în menținerea sănătății sistemului cardiovascular

Rezultatele unor studii clinice au sugerat că hrișca poate să reducă inflamațiile și nivelul nesănătos al colesterolui ”rău”, crescând în același timp nivelul colesterolui ”bun”. Rutinul, un antioxidant prezent în hrișcă, este de mare ajutor în menținerea elasticității și rezistenței vaselor de sânge.

 

Te ajută să slăbești

Hrișca este este un aliment sărac în calorii, însă bogat în componenți care ajută la reglarea greutății corporale. În plus, este și foarte sățios, ceea ce îți va reduce foarte mult pofta de a ”ciuguli” între mese. Pentru cei care sunt înclinații spre vegetarianism acest aliment este practic obligatoriu.