• Blog

 • 3 articole
 • Ordonează-le după:
 • Articole pe pagină:
Ceai din fructe de pădure
Ceaiul de fructe de pădure este un amestec de fructe de pădure uscate (afine, fragi-de-pădure, zmeură, mure, etc.) cu multiple proprietăți benefice sănătății umane, datorită conținutului bogat în nutrienți.
 
Afinul (Vaccinium myrtillus, familia Ericaceae) este un arbust scund, cu frunze căzătoare oval-alungite, flori de culoare roz-deschis și fructe bace, răspândit la noi în țară în zonele de munte (de la limita inferioară de creștere a molidului până în zonele alpine la 2 250 m).
 
În scopuri medicinale se întrebuințează atât frunzele (Folium myrt), cât și fructele - afinele (Fructus myrt).
Frunzele de afin - datorită conținutului de tanin, arbutozid, neomirtilină și a altor substanțe nutritive - intră în componența ceaiurilor recomandate pentru diabet, infecții urinare, reumatism, gută și diaree. Acestea au următoarele proprietăți: astrigente, bacteriostatice, scad zahărul din sânge.
Hrișca – ce beneficii aduce pentru sănătate consumul ei?
Consumul de hrișcă aduce multiple beneficii pentru sănătatea omului:
 • Îmbunătățește controlul glicemiei din sânge – fiind o sursă bună de fibre dietetice, hrișca are un indice glicemic de nivel mic spre mediu, ceea ce înseamnă că includerea acesteia în hrană este legată de o creștere lentă și graduală a glicemiei din sânge. De fapt, studiile efectuate pe oameni, care au folosit hrișcă în alimentația lor, au arătat o glicemie mai scăzută în cazul bolnaviilor care suferă de diabet. Suport pentru rezultatele acestor studii a fost găsit și în studiile efectuate pe șobolanii diabetici, care au scos în evidența faptul că o componentă aflată în hrișcă (d-chiro-inositol) poate fi utilă în tratarea diabetului. Un alt studiu a indicat că extractele din tărâța de hrișcă pot să aibă un efect inhibitor asupra digestiei sucrozei. Sucroza reprezintă o altă denumire a zahărului obișnuit. Toate aceste proprietăți fac din acest aliment o alegere foarte bună și sănătoasă atât pentru bolnavii de diabet, cât și pentru orice persoană care vrea să se asigure de un control îmbunătățit al echilibrului glicemiei din sânge.
 • Este de ajutor în menținerea sănătății sistemului cardiovascular – rezultatele unor studii clinice au sugerat că hrișca poate să reducă inflamațiile și nivelul nesănătos al colesterolui ”rău”, crescând în același timp nivelul colesterolui ”bun”. Rutinul, un antioxidant prezent în hrișcă, este de mare ajutor în menținerea elasticității și rezistenței vaselor de sânge.
 • Ajută la slăbit – hrișca este este un aliment sărac în calorii, însă bogat în componenți care ajută la reglarea greutății corporale. În plus, este și foarte sățios, ceea ce îți va reduce foarte mult pofta de a ”ciuguli” între mese. Pentru cei care sunt înclinații spre vegetarianism acest aliment este practic obligatoriu.
Noutățile pe care le aduce vers. 5. 60 a platformei eVitalShop:
 1. blog integrat (cu categorii, comentarii, galerie de imagini, etc)
 2. plata online cu cardul (ING WebPay)
 3. filtrele produselor acceptă acum zero, una sau mai multe valori
 4. îmbunătăți la căutarea în catalog (în panoul de administrare)
 5. modificări la prezentarea produselor
 6. o căsuță nouă pentru afișarea categoriilor de produse (cod categories_menu)
 7. posibilitatea de resetare a celor mai vândute produse în funcție de vânzările realizate în ultimele 12 luni
Created in 0.2673 sec